Анкета

Каква е вашата философия относно пазаруването и носенето на обувки - предпочитате евтини, за да не ви е яд, като трябва да ги заменяте, просто си купувате други евтини, или предпочитате скъпи маркови обувки, които пазите като очите си?

“Мат-стар” – приказка за успеха

Двама братя от Сирия пристигат в България, за да следват . Дипломират се - единият - медицина, другият - стоматология, но, характерно за България, не продължават по пътя за който са учили, а намират призвание в... обувките.

С останалите си братя, които се оказват бизмесмени, с добър практически поглед върху България и благодарение на предприемаческия си усета, наследен от баща им, притежаващ магазини за обувки в Сирия, братята Мазиад създават своя компания през 1994-та година. Регистрират я в България. Понастоящем, може да се каже, че са горди, че марката им се асоциира с България на европейския пазар.

„МАТ” и в този случай се явява съкращение от буквите на имената на братята-собственици, като по-късно е добавена „стар” (звезда). „Мина време, докато „Мат-стар” наистина се превърна в марка. Като видяхме, че вече нашите обувки наистина се отличават от това, което е на пазара, разбрахме, че сме превърнали „Мат-Стар” в емблема и вече защитаваме това име като качество, като материали, като модна линия, като цветова гама – като всичко. Обичаме си работата, това е най-важното! Добре е също да си пръв, да си уникален, но ако не обичаш това, което правиш – няма как да се получи”.

назад ...

Обувки и чанти - важната част от дамския гардероб

Оказва се, че дрехите, в подходяща комбинация с обувки и чанта, отдавна вече са най-важната част от дамския гардероб.

Чантите и обувките се превърнаха в нещо като почерк - те са демонстрация на нашето благосъстояние и стил. А пък самите дамски обувки са особено важни - те не са просто вещ, която пази краката.

Ако не бяха кристалните пантофки, Пепеляшка все още щеше да мете камината, а красивият принц щеше да е насред тежък развод с една от доведените й сестри.

прочети повече ...

Хрушчов и с чехъл срещу “лакеите на империализма”

Обувката не е само символ на стил и моден аксесоар в съвеменния живот на хората и особено в... политиката.

Само преди две години този атрибут на мъжката и женската мода напомни за себе си - тогава иракския журналист Мутанзер аз Зайди използва обувката си на изпроводяк на президента на САЩ Джордж Буш, изразявайки несъгласие и протест с неговата политика.

След него вече никой не можеше да удържи протестиращи в различни краища на света да държат обувките на краката си.

прочети повече ...

АРХИВ

Търси в статии