Анкета

Каква е вашата философия относно пазаруването и носенето на обувки - предпочитате евтини, за да не ви е яд, като трябва да ги заменяте, просто си купувате други евтини, или предпочитате скъпи маркови обувки, които пазите като очите си?

Обувките тип балетни пантофки - крайност в модата

Сред тъй наречените вечни обувки са  и обувките тип балетни пантофки, които са и една крайност в света на обувната мода.

Те са спасението за дамите, на които им се налага да са в движение през целия работен ден. Равните и елегантни обувки са прекрасно допълнение и към вечерния тоалет.

Но едно е сигурно – с тях краката ви ще са и... щастливи, защото ще можете да танцувате до зори.

Сега обаче платформите са по-модерни от всякога и са абсолютно задължителни, макар че тези обувки ни връщат във времето на Туиги и Мерелин Монро. И в периода преди около 10 години, когато високата платформа отново предизвика бум на пазара.

Масивни,с коркова, гумена, лачена или кожена подметка, те са украсени с мъниста, лак, понякога  копченца и панделки. Вариантите при тях са много.

Качите ли се и на балетните пантофки, и на платформите, вие ще бъдете в крак с модата на обувките.

назад ...

Бихте ли носили обувки, които изглеждат мръсни?

Изтърканите дънки са задължителен елемент от гардероба на всеки моден ентусиаст, но сега можете да си купите и обувки, които са предварително „изцапани” - или поне са създадени да изглеждат по този начин.

Новите маратонки на Adidas, които са част от проекта на марката - 84-Lab - и струват $175, са обикновени бели маратонки, чиято долна половина е покрита с фалшива кал.

Необичайните обувки са резултат от сътрудничеството между Adidas, британския концептуален артист Райън Гандър, американския моден дизайнер Марк МакНейри и японския дизайнер Казуки Кураиши.

прочети повече ...

Революционни обувки могат да предотвратят падане

Високотехнологични обувки, които могат да усетят, когато някой е на път да падне, може да предотвратят хиляди бедрени фрактури.

Обувките от космическата ера изглеждат като обикновени обувки, но имат датчици за налягане в ходилото и петата, които следят как теглото се измества. Сензорите са свързани с десет малки колела, вградени в петите. Ако сензорите засекат, че натискът внезапно се премества в посока към предната или задната част на крака, което показва непосредствено падане, те изпращат съобщение на микрочип, който контролира колелата.

прочети повече ...

АРХИВ

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии