Анкета

Каква е вашата философия относно пазаруването и носенето на обувки - предпочитате евтини, за да не ви е яд, като трябва да ги заменяте, просто си купувате други евтини, или предпочитате скъпи маркови обувки, които пазите като очите си?

Евтини маркови обувки

Настана времето за голямото пазаруване в модните бутици на скъпи позастояли стоки. До към края на септември и нашите фешън компании и магазини ще се опитат да е се отърват от тези стоки, за да предложат нови.

Сега е моментът да смените старите си обувки, чехли и маратонки, тъй като следвайки световната практика и нашите бутици предлагат почти пълни гами от тези стоки. Поради икономически и чисто психологически причини елитните марки, наложени вече на нашия пазар, не разчитат на случайна публика. Редовните купувачи са наясно със стратегията на търговците и обикновено изчакват 20%-те намаление да нарастне, защото то ще бъде последвано от по-голямо.

Главоломното падане на цените на някои обувки е подозрително и в повечето случаи зад този евтингьос се крие ниско качество, въпреки че на вид са докарани доста прилично. Така че не купувайте само защото е евтино в бутик.

Дамите с повечко пари започват вече да се чудят дали да харчат пари за летни дрехи, обувки и аксесоари, които могат да се носят поне още два-три месеца, или да започнат попълването на гардеробите си с неща от зимните колекции, които вече се появяват по витрините на родните фешън магазини.
 

назад ...

Защо нараняванията от високи токчета са се удвоили?

Опасностите от високите токчета отдавна се коментират в пресата, но изглежда, че жените не им обръщат внимание, тъй като експертите са установили, че нараняванията, причинени от изисканите обувки, са се удвоили през последните десет години.Журналът по хирурзия на стъпалото и глезена установени, че през 2002 г. е имало 7097 наранявания, свързани с обувки на жени в САЩ, а през 2012 г. годишният брой е станал 14140.

Така че, защо се е случило това?

прочети повече ...

Ходенето на високи токчета води до артрит

Носенето на обувки на висок ток е не само болезнено – то  също може да повиши шансовете за развитие на артрит през идните години.

Проучване установи, че ходенето на седемсантиметрови токчета причинява промени в походката, подобна на тези, наблюдавани при стареенето и артритните колене. Откритието може да помогне да обясни защо остеоартритът е два пъти по-често срещан при жените, отколкото при мъжете.

Калифорнийски учени казаха...

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии