Анкета

Каква е вашата философия относно пазаруването и носенето на обувки - предпочитате евтини, за да не ви е яд, като трябва да ги заменяте, просто си купувате други евтини, или предпочитате скъпи маркови обувки, които пазите като очите си?

Изборът на обувки за пързаляне - цяло изкуство

Удоволствието да се пързаляте на ледена пързалка със собствени кънки е несравнима, ако обувките са ваша собсвеност.

Когато обуете избрани според личните си изисквания и вкус спортни чепици, няма опастност да се появят пришки по краката или постоянно да се пързаляте по задните части.

А това най-често става поради една проста причина - защото ледените ви чепици хлопат.

Специалистите съветват, че за свободно каране най-подходящи са хокейните кънки – лесно се свиква с тях и бързо се научава да ги владеете.

Основните движения напред и назад, видовете завои, обръщанията и спиранията се постигат по-интуитивно, отколкото със специалните кънки за фигурно пързалне.

Митовете, че кънките трябва да са поне с номер по-големи от размера на обувките, често пъти изобщо не са верни – днес се използват все по-леки материи и по-напреднали технологии.

Когато се обува фигурна кънка, кожата трябва да заеме формата на крака, без да стяга, но и без да се набира при свиване.

Разстоянието от палеца до върха на кънката е около половин сантиметър, но не повече, за да се избегне нараняване при удар.

При хокейните кънки нещата стоят другояче – там е важно обувката да е свободна, но без да хлопа. Ако стяга или притиска някъде крака, значи е малка.

Ако хокейната обувка ви стяга докато не е вързана, бъдете сигурни, че когато я вържете и стъпите на леда, дискомфортът ще стане нетърпим.

назад ...

Носенето на токчета предпазва бабите от падания

Кога трябва една жена да спре да носи високи токчета?

Може да звучи несериозно, но в действителност високите токчета - и техният ефект върху баланса - може да имат сериозни последици за здравето на жените и дори живота им.

Паданията са най-голямата причина за смърт от нещастен случай при хората над 75. И те са много често срещани - всяка година един на всеки трима души на възраст над 65 години пада.

прочети повече ...

Как да направим обувките си с висок ток по-удобни

Обичате да носите обувки с висок ток, но те все са ви неудобни? Ето няколко прости съвета как да пощадите краката си, като в същото време ни ги лишавате от любимия си стил.

Пробвайте ги вечерта

Краката ви се подуват с течение на деня, така че обувките, които са ви тесни сутринта, ще са ви още по-неудобни вечерта. Ако не са ви съвсем удобни, когато ги пробвате в магазина, изобщо не ги купувайте.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии