Анкета

Каква е вашата философия относно пазаруването и носенето на обувки - предпочитате евтини, за да не ви е яд, като трябва да ги заменяте, просто си купувате други евтини, или предпочитате скъпи маркови обувки, които пазите като очите си?

Изборът на обувки за пързаляне - цяло изкуство

Удоволствието да се пързаляте на ледена пързалка със собствени кънки е несравнима, ако обувките са ваша собсвеност.

Когато обуете избрани според личните си изисквания и вкус спортни чепици, няма опастност да се появят пришки по краката или постоянно да се пързаляте по задните части.

А това най-често става поради една проста причина - защото ледените ви чепици хлопат.

Специалистите съветват, че за свободно каране най-подходящи са хокейните кънки – лесно се свиква с тях и бързо се научава да ги владеете.

Основните движения напред и назад, видовете завои, обръщанията и спиранията се постигат по-интуитивно, отколкото със специалните кънки за фигурно пързалне.

Митовете, че кънките трябва да са поне с номер по-големи от размера на обувките, често пъти изобщо не са верни – днес се използват все по-леки материи и по-напреднали технологии.

Когато се обува фигурна кънка, кожата трябва да заеме формата на крака, без да стяга, но и без да се набира при свиване.

Разстоянието от палеца до върха на кънката е около половин сантиметър, но не повече, за да се избегне нараняване при удар.

При хокейните кънки нещата стоят другояче – там е важно обувката да е свободна, но без да хлопа. Ако стяга или притиска някъде крака, значи е малка.

Ако хокейната обувка ви стяга докато не е вързана, бъдете сигурни, че когато я вържете и стъпите на леда, дискомфортът ще стане нетърпим.

назад ...

Защо нараняванията от високи токчета са се удвоили?

Опасностите от високите токчета отдавна се коментират в пресата, но изглежда, че жените не им обръщат внимание, тъй като експертите са установили, че нараняванията, причинени от изисканите обувки, са се удвоили през последните десет години.Журналът по хирурзия на стъпалото и глезена установени, че през 2002 г. е имало 7097 наранявания, свързани с обувки на жени в САЩ, а през 2012 г. годишният брой е станал 14140.

Така че, защо се е случило това?

прочети повече ...

Ходенето на високи токчета води до артрит

Носенето на обувки на висок ток е не само болезнено – то  също може да повиши шансовете за развитие на артрит през идните години.

Проучване установи, че ходенето на седемсантиметрови токчета причинява промени в походката, подобна на тези, наблюдавани при стареенето и артритните колене. Откритието може да помогне да обясни защо остеоартритът е два пъти по-често срещан при жените, отколкото при мъжете.

Калифорнийски учени казаха...

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии