Анкета

Каква е вашата философия относно пазаруването и носенето на обувки - предпочитате евтини, за да не ви е яд, като трябва да ги заменяте, просто си купувате други евтини, или предпочитате скъпи маркови обувки, които пазите като очите си?

Обувки на висок ток с отворени пръсти

Обувки на висок ток с отворени пръсти, клин и секси рокличка - какво друго й трябва на една жена през този сезон.

Това е едно от няколкото предимства на ластичния клин. Другото е, че с него можете да показвате на воля педикюра си. Дамите обичат клиновете, защото са универсални - не се носят само с тениска и дънково яке, а могат да се комбинират с пола и елегантни обувки или пък лека рокля и пантофки.

Универсални обаче не означава за всяка фигура. Ако сте понатрупали повече килограми, забравете за клиновете и спестете неприятната гледка и на себе си, и на околните.

През 80-те ластичните клинове бяха истинска модна истерия. Мадона и Кайли Миноуг виеха тела в клиповете си, облечени в стегнати клинове, очертаващи бедрата им.

В средата на 90-те години всяко второ момиче имаше в гардероба си поне един лъскав клин в черно или виолетово и го използваше за всякакви случаи и ситуации - от разходка с гаджето до допълнение към абитуриентския тоалет.

Клинът, съчетан с обувки на висок ток, скрива дефектите, но в същото време подчертава стройните крака, които сте успели да поддържате с правилно хранене и спорт.

назад ...

Защо нараняванията от високи токчета са се удвоили?

Опасностите от високите токчета отдавна се коментират в пресата, но изглежда, че жените не им обръщат внимание, тъй като експертите са установили, че нараняванията, причинени от изисканите обувки, са се удвоили през последните десет години.Журналът по хирурзия на стъпалото и глезена установени, че през 2002 г. е имало 7097 наранявания, свързани с обувки на жени в САЩ, а през 2012 г. годишният брой е станал 14140.

Така че, защо се е случило това?

прочети повече ...

Ходенето на високи токчета води до артрит

Носенето на обувки на висок ток е не само болезнено – то  също може да повиши шансовете за развитие на артрит през идните години.

Проучване установи, че ходенето на седемсантиметрови токчета причинява промени в походката, подобна на тези, наблюдавани при стареенето и артритните колене. Откритието може да помогне да обясни защо остеоартритът е два пъти по-често срещан при жените, отколкото при мъжете.

Калифорнийски учени казаха...

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии