Анкета

Каква е вашата философия относно пазаруването и носенето на обувки - предпочитате евтини, за да не ви е яд, като трябва да ги заменяте, просто си купувате други евтини, или предпочитате скъпи маркови обувки, които пазите като очите си?

Велурени и кожени боти с много висок ток

Тази есен дизайнерите наблягат на високите токове, кожените материи и плетените блузони.

Освен типичните за сезона черно и сиво, актуален ще е и синия цвят в по-тъмните гами.

Големите” плетени блузони са неизменен елемент от ежедневното ни облекло тази есен.

При по-елегантно облекло пък се използват и фигурални чорапогащници.

Освен тях актуални ще са и клиновете в различни цветове и материи, главно кожени или вълнени, на които идеално пасват полуботите с висок ток.

Що се отнася до тенденциите при обувките в дизайнерските колекции присъстват, както велурени, така и кожени ботуши, предимно в черно, но задължително с много висок ток.

Ботите са на особенна почит тази зима за това няма да сгрешите ако се сдобиете с такива.

Те вървят с чантите, които са задължително много големи с правилни форми тип “плик” и отново ще са актуални в тъмната гама и някои животински шарки.

назад ...

Защо нараняванията от високи токчета са се удвоили?

Опасностите от високите токчета отдавна се коментират в пресата, но изглежда, че жените не им обръщат внимание, тъй като експертите са установили, че нараняванията, причинени от изисканите обувки, са се удвоили през последните десет години.Журналът по хирурзия на стъпалото и глезена установени, че през 2002 г. е имало 7097 наранявания, свързани с обувки на жени в САЩ, а през 2012 г. годишният брой е станал 14140.

Така че, защо се е случило това?

прочети повече ...

Ходенето на високи токчета води до артрит

Носенето на обувки на висок ток е не само болезнено – то  също може да повиши шансовете за развитие на артрит през идните години.

Проучване установи, че ходенето на седемсантиметрови токчета причинява промени в походката, подобна на тези, наблюдавани при стареенето и артритните колене. Откритието може да помогне да обясни защо остеоартритът е два пъти по-често срещан при жените, отколкото при мъжете.

Калифорнийски учени казаха...

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии