Анкета

Каква е вашата философия относно пазаруването и носенето на обувки - предпочитате евтини, за да не ви е яд, като трябва да ги заменяте, просто си купувате други евтини, или предпочитате скъпи маркови обувки, които пазите като очите си?

Класически обувки с висок ток

Всяка жена иска да бъде модерна и красива. Но не само красотата прави жената “истинска жена”.

Истинската жена трябва да е женствена, стилна, елегантна. Един от начините да бъдете винаги съвършенни е избора на правилните обувки.

Класическите обувки с висок ток са задължителни за всяка жена и за всеки сезон. Те носят своя отличителен белег - елегантни и в същото време универсални.

Освен това са удобни и семпли, и удължават визуално краката. Класическата обувка няма закопчалки, катарами или други подобни украшения.

През 50-те години на миналия век, обувките имат издължени заострени върхове и екстремно високи токове.

През 60-те високите токове се трансформират в така наречените “twist” обувки. Предната част е заоблена, а токът - по-стабилен.

По времето на кралицата на модата Coco Chanel се налага нов стил при високите обувки - предната част става два тона по-тъмна от основния цвят на обувката.

През 80-те години класическата обувка с висок ток прави своето триумфално завръщане и отново заема своя обичаен облик.

назад ...

Защо нараняванията от високи токчета са се удвоили?

Опасностите от високите токчета отдавна се коментират в пресата, но изглежда, че жените не им обръщат внимание, тъй като експертите са установили, че нараняванията, причинени от изисканите обувки, са се удвоили през последните десет години.Журналът по хирурзия на стъпалото и глезена установени, че през 2002 г. е имало 7097 наранявания, свързани с обувки на жени в САЩ, а през 2012 г. годишният брой е станал 14140.

Така че, защо се е случило това?

прочети повече ...

Ходенето на високи токчета води до артрит

Носенето на обувки на висок ток е не само болезнено – то  също може да повиши шансовете за развитие на артрит през идните години.

Проучване установи, че ходенето на седемсантиметрови токчета причинява промени в походката, подобна на тези, наблюдавани при стареенето и артритните колене. Откритието може да помогне да обясни защо остеоартритът е два пъти по-често срещан при жените, отколкото при мъжете.

Калифорнийски учени казаха...

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии