Анкета

Каква е вашата философия относно пазаруването и носенето на обувки - предпочитате евтини, за да не ви е яд, като трябва да ги заменяте, просто си купувате други евтини, или предпочитате скъпи маркови обувки, които пазите като очите си?

По-добре по-скъпи, но български

Или си купуваш удобна и здрава обувка, но с лош фасон, или модерна, в актуален цвят, но направена от лоши материали. Обувки по магазините има много, но това съвсем не означава, че изборът е голям. За масовия потребител вариантите са китайски, турски или български обувки.
Фабриките в Китай и Турция произвеждат обувки със съмнително качество, но за сметка на това винаги са модерни по отношение на модела и цвета. А за клиентите остава успокоението, че са в крак с модата и все пак не са надвишили бюджета за подновяване на гардероба за зимата.

Повечето от зимните модели мъжки и дамски обувки турско производство са изработени от изкуствена кожа или друг вид материал, който много бързо се деформира, а от вътрешната страна имат дебел пласт изкуствена материя, която по принцип топли, но много бързо се износва особено около пръстите и петата. Така обувката става неудобна и на практика не може да се носи повече от един сезон.

За сметка на това почти всички български обувки са изработени от естествена телешка кожа, която е най-подходяща за зимни обувки, а вътрешното им покритие е от фодра. Това е естествена свинска кожа, обработена така, че да стане фина и мека. Дори и в случаите, когато във вътрешността на обувката има мъх, той е наполовина естествен, а частта, в която е петата, е обезпечена с форда.

В България единствената фабрика, която преработва кожи за обувки, е в Габрово. Почти цялата й продукция обаче се продава в чужбина. Така нашите производители са принудени да внасят чужди кожи и подметки, които пък от години не се произвеждат у нас. Въпреки вноса на материалите българите по традиция произвеждат качествени и здрави обувки, които могат да се носят поне няколко години.

Заради всички тези условия пазарът ни е залят от турски и китайски обувки, а български се намират все по-рядко по магазините. Въпреки това обаче, който си е купил обувка родно производство, не съжалява.

назад ...

Кит Харингтън е новото лице на Jimmy Choo

Световноизвестната марка за обувки Jimmy Choo е избрала звездата от сериала „Игра на тронове” и филма „ПомпейКит Харингтон за лице на новата си колекция за мъже.

Освен колекцията с обувки и чанти, британският актьор ще бъде и лицето на рекламната кампанията за първия мъжки аромат на лейбъла - Jimmy Choo Man, както и първата колекция слънчеви очила за мъже на марката.

"Кит перфектно въплъщава мъжа който олицетворява Jimmy Choo", каза Сандра Чой, творчески директор на марката...

прочети повече ...

Краят на ерата на високият ток

Звездите от „Сексът и градът” бяха известни с техните обувки с висок ток толкова, колкото и с подвизите си в леглото.

Но сега Kристин Дейвис – актрисата, която играе консервативната Шарлот – заговори срещу култа към високия ток и се извини на феновете за това, че ги е насърчавала да мъчат краката си с неудобни обувки. Изповедта на актрисата идва в много точен момент - плоските обувки сега са по-модерни от всякога. "Аз чувствам вина заради токчетата", каза 49 -годишната звезда.

прочети повече ...

АРХИВ

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии