Анкета

Каква е вашата философия относно пазаруването и носенето на обувки - предпочитате евтини, за да не ви е яд, като трябва да ги заменяте, просто си купувате други евтини, или предпочитате скъпи маркови обувки, които пазите като очите си?

По-добре по-скъпи, но български

Или си купуваш удобна и здрава обувка, но с лош фасон, или модерна, в актуален цвят, но направена от лоши материали. Обувки по магазините има много, но това съвсем не означава, че изборът е голям. За масовия потребител вариантите са китайски, турски или български обувки.
Фабриките в Китай и Турция произвеждат обувки със съмнително качество, но за сметка на това винаги са модерни по отношение на модела и цвета. А за клиентите остава успокоението, че са в крак с модата и все пак не са надвишили бюджета за подновяване на гардероба за зимата.

Повечето от зимните модели мъжки и дамски обувки турско производство са изработени от изкуствена кожа или друг вид материал, който много бързо се деформира, а от вътрешната страна имат дебел пласт изкуствена материя, която по принцип топли, но много бързо се износва особено около пръстите и петата. Така обувката става неудобна и на практика не може да се носи повече от един сезон.

За сметка на това почти всички български обувки са изработени от естествена телешка кожа, която е най-подходяща за зимни обувки, а вътрешното им покритие е от фодра. Това е естествена свинска кожа, обработена така, че да стане фина и мека. Дори и в случаите, когато във вътрешността на обувката има мъх, той е наполовина естествен, а частта, в която е петата, е обезпечена с форда.

В България единствената фабрика, която преработва кожи за обувки, е в Габрово. Почти цялата й продукция обаче се продава в чужбина. Така нашите производители са принудени да внасят чужди кожи и подметки, които пък от години не се произвеждат у нас. Въпреки вноса на материалите българите по традиция произвеждат качествени и здрави обувки, които могат да се носят поне няколко години.

Заради всички тези условия пазарът ни е залят от турски и китайски обувки, а български се намират все по-рядко по магазините. Въпреки това обаче, който си е купил обувка родно производство, не съжалява.

назад ...

Вижте новата рекламна кампания на Jimmy Choo

Актьорът Кит Харингтън замени бронята си от сериала Игра на тронове с елегантен, модерен външен вид за рекламна кампания на марката за обувки Jimmy Choo за сезон есен-зима. Както писахме наскоро, 27-годишният Харингтън е новото лице на мъжката колекция на Jimmy Choo, както и на новия аромат за мъже на марката.

"Кит има вродена увереност и игрив бунтарски характер", каза Сандра Чой, творчески директор на Jimmy Choo. "Той има подчертано мъжествен стил и страхотно чувство за хумор и под тази интензивност той е истински джентълмен", добави тя.

прочети повече ...

В обувките на Камерън Диаз

Най-новата роля на Камерън Диас е художествен директор на марката за обувки Pour La Victoire.

След като съвсем наскоро тя изигра работещо момиче със силен характер в „Отмъщение по женски”, редом до наивната красавица Кейт Ъптън и добродушната домакиня Лесли Ман, Диаз се е замислила сериозно каква е жената, която олицетворява лейбъла. Отговорът е - момиче със страст.

"Моята цел като художествен директор е да покажа, че нашата марка не ви казва какви трябва да бъдете, а ви помага да бъдете себе си", каза тя.

прочети повече ...

АРХИВ

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии