Анкета

Каква е вашата философия относно пазаруването и носенето на обувки - предпочитате евтини, за да не ви е яд, като трябва да ги заменяте, просто си купувате други евтини, или предпочитате скъпи маркови обувки, които пазите като очите си?

Обувките “Бата”

Преди 94 години се ражда знаменитият производител на обувки “Бата”. Днес компанията на починалия на 1 септември чех Томаш Джон Бата обслужва 1 милион купувачи на ден по целия свят, а в 50 страни за фирмата работят повече от 40 000 човека.

Още през 1894 г., когато Томаш заедно със сестра си и брат си решават да построят работилница за производство на обувки, начинанието им потръгва. Успехът се дължи най-вече на личните му качества. Томаш отива в Америка и се запознава с конвейрното производство, което въвежда и в родното си градче Злин.

Престоят му зад океана го учи на две неща: добрият предприемач изисква и дава на работниците максимално, за да развият скоростта на производството. Голям успех му носят “батовките”, които представляват летни обувки от платно с кожена подметка.

“Не трябва да се страхуваме от бъдещето. Половината човечество ходи без обувки. Едва 5% са обути добре. Затова ни чака огромна работа!”, уверено заявяваше чехът и създаде качествени обувки за всеки джоб.

назад ...

Сара Джесика Паркър кръщава обувките от колекцията си на свои приятелки

Сара Джесика Паркър пусна втората си колекция обувки и интересен факт е, че тя е кръстила всеки чифт обувки на човек, на когото се възхищава.

Първият модел е обувки с висок ток, наречени Блайт. Те са кръстени на актрисата Блайт Данър (майката на Гуинет Полтроу). Ето какво казва Паркър за тях: "Тази красива обувка излъчва някаква изтънченост. Тя е за личност, която обича големия град.

прочети повече ...

Вижте новата рекламна кампания на Jimmy Choo

Актьорът Кит Харингтън замени бронята си от сериала Игра на тронове с елегантен, модерен външен вид за рекламна кампания на марката за обувки Jimmy Choo за сезон есен-зима. Както писахме наскоро, 27-годишният Харингтън е новото лице на мъжката колекция на Jimmy Choo, както и на новия аромат за мъже на марката.

"Кит има вродена увереност и игрив бунтарски характер", каза Сандра Чой, творчески директор на Jimmy Choo. "Той има подчертано мъжествен стил и страхотно чувство за хумор и под тази интензивност той е истински джентълмен", добави тя.

прочети повече ...

АРХИВ

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии