Анкета

Каква е вашата философия относно пазаруването и носенето на обувки - предпочитате евтини, за да не ви е яд, като трябва да ги заменяте, просто си купувате други евтини, или предпочитате скъпи маркови обувки, които пазите като очите си?

Обувките “Бата”

Преди 94 години се ражда знаменитият производител на обувки “Бата”. Днес компанията на починалия на 1 септември чех Томаш Джон Бата обслужва 1 милион купувачи на ден по целия свят, а в 50 страни за фирмата работят повече от 40 000 човека.

Още през 1894 г., когато Томаш заедно със сестра си и брат си решават да построят работилница за производство на обувки, начинанието им потръгва. Успехът се дължи най-вече на личните му качества. Томаш отива в Америка и се запознава с конвейрното производство, което въвежда и в родното си градче Злин.

Престоят му зад океана го учи на две неща: добрият предприемач изисква и дава на работниците максимално, за да развият скоростта на производството. Голям успех му носят “батовките”, които представляват летни обувки от платно с кожена подметка.

“Не трябва да се страхуваме от бъдещето. Половината човечество ходи без обувки. Едва 5% са обути добре. Затова ни чака огромна работа!”, уверено заявяваше чехът и създаде качествени обувки за всеки джоб.

назад ...

Кит Харингтън е новото лице на Jimmy Choo

Световноизвестната марка за обувки Jimmy Choo е избрала звездата от сериала „Игра на тронове” и филма „ПомпейКит Харингтон за лице на новата си колекция за мъже.

Освен колекцията с обувки и чанти, британският актьор ще бъде и лицето на рекламната кампанията за първия мъжки аромат на лейбъла - Jimmy Choo Man, както и първата колекция слънчеви очила за мъже на марката.

"Кит перфектно въплъщава мъжа който олицетворява Jimmy Choo", каза Сандра Чой, творчески директор на марката...

прочети повече ...

Краят на ерата на високият ток

Звездите от „Сексът и градът” бяха известни с техните обувки с висок ток толкова, колкото и с подвизите си в леглото.

Но сега Kристин Дейвис – актрисата, която играе консервативната Шарлот – заговори срещу култа към високия ток и се извини на феновете за това, че ги е насърчавала да мъчат краката си с неудобни обувки. Изповедта на актрисата идва в много точен момент - плоските обувки сега са по-модерни от всякога. "Аз чувствам вина заради токчетата", каза 49 -годишната звезда.

прочети повече ...

АРХИВ

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии