Кошница  (0)

Mаратонки

Спортни обувки за бягане по асфалт и естествен терен

Промоции
Нови

Обувки за бягане – какви да изберем?

Започвате приключението си с бягането и не знаете кои обувки ще бъдат най-удобни и ще Ви предпазят от нараняване? Изберете професионални обувки за бягане – практикуването на тази дисциплина с маратонки или сникърси, които носите за всеки ден, е лесен път към наранявания, болки в ставите и гръбначния стълб. Изборът на обувки зависи от вида на стъпалото на бегача. Ако стъпалото Ви се отива навътре при поставяне, Вие се нуждаете от обувки за бягане за пронатори, т.е. с опора от вътрешната част на подметката, за да си осигурите стабилност и подходяща амортизация. От своя страна, ако кракът Ви се накланя навън, Вие имате супинирано стъпало. Така че имате нужда от обувки със стабилна горна част и подметка с перфектна амортизация. Обувките за бягане за жени и за мъже достъпни в obuvki.bg Ви гарантират не само комфорт и сигурност, но имате широк избор от модели и цветове, благодарение на който тренингът ви ще бъде още по-приятен.

Подберете обувките за бягане към настилката

Видът на стъпалото не е единственият фактор, който трябва да имате предвид при избора на обувки за бягане. Следващият е вида на настилката, по която ще тренирате. Асфалтовите обувки за бягане са проектирани за твърди, градски повърхности – например тротоар или чакъл. Бягането в неподходящи обувки на този тип терен е голямо обременяване за ставите. Амортизацията е ключът в този случай. Осигуряват това меките и здрави подметки изработени от пяна. И ако предпочитате да бягате в планината или по горите, трябва да допълнете спортното си облекло с обувки за бягане по естествен терен. Меките, естествени повърхности са трудни, защото са доста кални. Следователно обувките, използвани върху тях, трябва да осигуряват добро сцепление. Ще ги разпознаете по характерния, нарязан грайфер. В obuvki.bg ще намерите обувки за бягане Nike, adidas, Asics и на много други известни марки.

обувки за бягане

Често задавани въпроси

Мъжки обувки за бягане – как да изберем техния размер?

Правилният подбор на обувките, особено на тези, предназначени за бягане, е приоритетен въпрос. Правилният размер ще Ви позволи не само да увеличите ефективността на всяка предприета стъпка, но и значително ще допринесе за избягване на наранявания. И така, как да изберем размера на мъжките обувки за бягане? Надежден начин ще бъде използването на патентованата система на obuvki.bg - esize.me. Скенерът ще измери дължината, ширината и свода на стъпалата Ви и ще филтрира асортимента в магазина по отношение на получения резултат от измерването. Къде можете да намерите скенер еsize.me? В стационарните магазини на obuvki.bg и в мобилното приложение на нашия магазин.

Мъжки обувки за бягане – кои марки са най-популярни?

Що се отнася до специализираните спортни обувки, струва си да изберете марки, които вече са имат доказана репутация и качество на изработка. Марките Asics и New Balance, както и спортните гиганти като Nike, adidas и Reebok определено могат да бъдат изброени сред лидерите на производителите на спортни обувки за бягане. Как да изберем сред тях? Всяка от тези марки има собствени, разработени системи за подпомагане на краката при джогинг. Най-добрият начин е да премерите избраните модели и да изберете тези, в които краката се чувстват най-комфортно. Има голяма вероятност именно този модел обувки да Ви помогне да постигнете най-добри резултати по време на тренировките.

Обувки за бягане – безплатна доставка и връщане на стоката

Знаем, че меренето на спортни обувки и изборът на най-добре прилягащия модел е условието, което трябва да бъде изпълнено, за да бъде покупката удовлетворителна. Ето защо ние Ви предлагаме както безплатна доставка (която включва няколко удобни метода за доставка), така и безплатни връщания. Благодарение на това можете да избирате между дамски и мъжки спортни обувки и да изберете тези, които - след отхвърляне на конкурентните модели - са най-удобни за Вас. И така... готови, старт!

Нагоре
«
»